Het Street art festival in het centrum. (Foto: Emiel Muijderman)
Het Street art festival in het centrum. (Foto: Emiel Muijderman) Foto: Emiel Muijderman

Street art festival toe aan tweede editie

Cultuur

Het Street art festival is zaterdag 11 mei toe aan de tweede editie. Tijdens dit festival dompelen bezoekers zich onder in de wereld van street art. Er verschijnen drie nieuwe murals (street art op muren) in de stad en volwassenen en kinderen kunnen zelf ook creatief aan de slag. 

Enschede - Wie benieuwd is welke street art er allemaal is kan zich aanmelden voor een wandeling onder leiding van een gids. De avond voorafgaand aan het festival is de film Style Wars gratis te zien bij Concordia. Een belangrijke pijler van de Citymarketingvisie Enschede is de creatieve stad, zo meldt Enschede Promotie. ‘’Passend bij de ambitie om de creativiteit van Enschede zichtbaar te maken is het street art festival ontstaan door samenwerking van Enschede Promotie en diverse culturele organisaties. Diverse street art artiesten gaan samen aan de slag om toffe kunstwerken te maken. Dit noem je een jam. Kijk met ze mee, stel vragen en misschien mag je zelf ook nog wel iets aan het kunstwerk toevoegen! Ze zijn te vinden op de Oude Markt en aan de Langestraat (naast het hartenbankje).’’

Iedereen kan ook zelf creatief aan de slag. Zo zijn er workshops op de Oude Markt van 10.00 tot 17.00 uur. ‘’Tijdens deze workshop leer je in een uur tijd de fijne kneepjes van street art. Maak je eigen kunstwerken en textieldruk onder begeleiding van street art artiesten van PvCC. Doe niet je nieuwste kleding aan, want voor je het weet, heeft ook jouw kleding een andere kleur. Je kunt gratis deelnemen aan deze workshop.’’ Aanmelden via uitinenschede.nl/streetart.

Bij Concordia aan de Langestraat kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar tussen 13.00 en 16.00 uur een workshop volgen. ‘Kieken Wat Wot’ is een doorlopende workshop waarbij kinderen zelf graffiti maken met sprayflacons op papier. Deze workshops duren ongeveer een half uur. “Ben je benieuwd naar street art in Enschede? Schrijf je dan in voor een wandeling onder leiding van een gids. Deze gids brengt je bij de leukste en mooiste street art. De route is ongeveer 3,5 kilometer en duurt ongeveer 1,5 uur. Deze wandeling is gratis. Er is beperkt plek, dus inschrijven is verplicht. De wandelingen starten om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Kijk voor alle informatie op uitinenschede.nl/streetart.

Op vrijdag 10 mei is bij Concordia de film Style Wars te zien. Als onderdeel van het street art festival wordt deze film getoond. ‘’Style Wars is een boeiende documentaire die een fascinerend inzicht biedt in de graffiti- en hiphopcultuur van New York in de vroege jaren ‘80 en is een historisch documenten voor liefhebbers van graffiti en street art en daarom een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de wortels van deze levendige subcultuur.’’

Het festival wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Enschede Promotie en diverse culturele organisaties, vastgoedeigenaren, de gemeente en het Ondernemersfonds.

De Bommelasloop is toe aan editie 86. (Foto: NienkeMaaktFotoos@gmail.com)
Bommelasloop voor de 86e keer 17 mei, 11:50
Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00